Všetky Larine vojny - Jagielski, Wojciech, 1960-; Koudela, Juraj (2018)
Aká veľká musí byť láska matky k svojim synom, keď sa rozhodne celkom sama absolvovať púť do vojnou zmietanej Sýrie a žiadať syna, aby sa vrátil?
A prečo na ňu musia neustále siahať krvavé pazúry vojny, keď jediné, po čom skutočne túži, je pokoj a mier?
Lara sedí v gruzínskom McDonalde, na stole pred ňou chladne čaj v papierovom poháriku a rozpráva. Rozpráva o svojom živote a o vojnách, ktoré jej neustále zvierajú prsty okolo krku. Najskôr dve čečenské, ktoré jej zmarili sny o kariére herečky, potom tá sýrska, ktorá jej ukradla dvoch synov.
Preložené z poľštiny
Obsahuje chronologický prehľad
Obsahuje biografické údaje o autorovi
Keywords: 20.-21. storočie; ženy a vojna; etnické konflikty; ozbrojené konflikty; vojna a spoločnosť; rusko-čečenská vojna, 1999-2009; občianske vojny; občianska vojna v Sýrii, 2011-; sociálne konflikty; Čečensko (Rusko); Gruzínsko; Sýria; poľské romány; reportáže