3 x Duca Lamberti Súkromná Venuša. Masakra. Milánčania vraždia v sobotu - Scerbanenco, Giorgio, 1911-1969; Prochácka, J. (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1985)
Ide o súborné vydanie troch detektívnych príbehov s názvami "Súkromná Venuša", "Masakra" a "Milánčania vraždia v sobotu" od autora
Giorgia Scerbanenca. Spája ich postava lekára Ducu Lambertiho, ktorý stratil svoju prax po tom, čo bol odsúdený za vraždu z milosrdenstva. Keďže už nemôže vykonávať lekársku činnosť, prijíma prácu pre políciu ako vyšetrovateľ, aby mohol vyšetrovať zločiny v Miláne.

"Súkromná Venuša": Príbeh o medzinárodnom obchode so ženami.
"Masakra": V tomto príbehu sa spomína ďalší zločin, ktorý Lamberti vyšetruje.
"Milánčania vraždia v sobotu": V tejto knihe sa objavuje ďalší príbeh s milánskou tematikou.