Příběhy plné lásky - Maupassant, Guy de, 1850-1893; Drda, Jan, 1915-1970 (Praha Svoboda, 1969)
Soubor 46 povídek předního francouzského realisty je tematicky zaměřen na lásku v nejrůznějších podobách a na ženy ze všech stupňů společenského žebříčku, které jsou buď hlavními jednajícími postavami, nebo se jejich zásahtají v pozadí příběhu. A jsou v nich osudy tragické i tragikomické, kde společenský klam a neupřímnost převrací relace pravdy a lži. Maupassantova mistrná kresba povah a prostředí dává jeho dílu stálou hodnotu.
Přeloženo z francouzštiny
V tir. uvedeno chybně jm. překl.: Storm
Obálku s použitím barev. reprodukce obr. Edgara Degase a vazbu navrhl Milan Grygar
Dostupné též v digitální podobě v aplikaci Kramerius