Atlas vesmíru pre deti : objaviteľská cesta pre malých astronautov - Dušek, Jiří, 1971-; Píšala, Jan, 1982- (Albatros, 2015)
Nádherne ilustrovaný atlas so šiestimi veľkými rozkladacími mapami odhalí všetkým malým záujemcom skryté tajomstvá blízkeho aj vzdialeného vesmíru. Čaká ťa prechádzka po našej slnečnej sústave, navštíviš kométy a planétky, podnikneš výlet na Mesiac, zoznámiš sa s prvými astronautmi a vyskúšaš si, aké to je cestovať v raketopláne alebo žiť na vesmírnej stanici. Dozvieš sa, ako celý vesmír vznikal, čo sú galaxie alebo trebárs odkiaľ sa vzal Mesiac. Mapa severnej aj južnej oblohy ťa naučí rozpoznávať tie najznámejšie súhvezdia, ktoré svietia nad hlavou pri nočnej prechádzke nám aj našim protinožcom.