Atlas vesmíru pre deti objaviteľská cesta pre malých astronautov - Dušek, Jiří, 1971-; Tůma, Tomáš, 1974-; Kleinová, Pavla; Píšala, Jan, 1982-; Kremier, Martin (V Prahe Albatros, 2015)
Nádherne ilustrovaný atlas so šiestimi veľkými rozkladacími mapami odhalí všetkým malým záujemcom skryté tajomstvá blízkeho aj vzdialeného vesmíru. Čaká ťa prechádzka po našej slnečnej sústave, navštíviš kométy a planétky, podnikneš výlet na Mesiac, zoznámiš sa s prvými astronautmi a vyskúšaš si, aké to je cestovať v raketopláne alebo žiť na vesmírnej stanici. Dozvieš sa, ako celý vesmír vznikal, čo sú galaxie alebo trebárs odkiaľ sa vzal Mesiac. Mapa severnej aj južnej oblohy ťa naučí rozpoznávať tie najznámejšie súhvezdia, ktoré svietia nad hlavou pri nočnej prechádzke nám aj našim protinožcom.
Názov z obálky
Preložené z českého originálu
Keywords: vesmír; planéty; hviezdna obloha; The Universe; Planets; Star sky; obrazové publikácie; publikácie pre deti; Pictorial works; Children's literature; populárno-náučné publikácie; Popular works