Život po životě úvahy, otázky, odpovědi - Moody, Raymond A., 1944-; Jaroš, Boris; Jarošová, Irena (Praha Eminent, 2004)
Autor Moody přináší důkazy existence života po smrti, zážitky absolutního osvícení a trvalého životního obratu lidí, kteří jim prošli, popis tzv. světelných měst a říše zmatených duchů. Zvláštní kapitola je věnována zkušenostem neúspěšných sebevrahů.

Ve své v pořadí druhé knize přináší slavný americký lékař provokující otázky a fascinující odpovědi na téma zážitků blízkosti smrti a přežití tzv. klinické smrti. Ukazuje také řadu paralel v antické a středoevropské literatuře, které poukazují na existenci posmrtného života.
Keywords: smrť; úmrtie; aspekty psychologické; život posmrtný