Myslivcův rok. [1. sv.], Jaro - Vrba, Jan, 1889-1961 (Československý spisovatel, 1965)
Jeden z nejoblíbenějsích autorů knih o přírodě se v tomto svém nejrozsáhlejším díle o ní snaží - říká sám - zachytit všechno to, co v přírodě viděl krásného, ušlechtilého anebo i hrůzného. Přírodní črty jsou shodně s ročními obdobími rozděleny do čtyř svazků, z nichž první vypráví o přírodě jarní.