Zítra začne obyčejný den - Borský, Karel, 1921-2001 (Fakta, 1998)
Praha 17. květen 1945. Po Staroměstském náměstí defilují jednotky 1.československého armádního sboru. Mnozí s těch, kteří sedí na korbách vozidel se samopaly na prsou, mají za sebou pouť, která trvala několik let. Útěk z okupované vlasti přes Polsko a vstup do čs.jednotky, která vznikla v Buzuluku, boje na Ukrajině, Dukle, na Slovensku. Ne zdaleka všichni se vrátili domů...