Zítra začne obyčejný den - Borský, Karel, 1921-2001 (Třebíč : Tempo, 1998)
Praha 17. květen 1945. Po Staroměstském náměstí defilují jednotky 1.československého armádního sboru. Mnozí s těch, kteří sedí na korbách vozidel se samopaly na prsou, mají za sebou pouť, která trvala několik let. Útěk z okupované vlasti přes Polsko a vstup do čs.jednotky, která vznikla v Buzuluku, boje na Ukrajině, Dukle, na Slovensku. Ne zdaleka všichni se vrátili domů...
Keywords: Borský, Karel, -- 1921-2001; Sovětský svaz. -- Raboče-Krest'janskaja Krasnaja Armija; vojáci -- Československo -- 20. stol; ozbrojené síly -- Sovětský svaz; zahraniční odboj -- Československo -- 1939-1945; vojenské operace -- Sovětský svaz -- 1939-1945; druhá světová válka, 1939-1945 -- Sovětský svaz; autobiografické vzpomínky