Malé Karpaty - malé milé hory - Bellan, Stano, 1962-; Jendek, Stano, 1966-; Šíp, Ján, 1964-; Mikuš, Jaro; Hulík, Tomáš, 1976- (2020)
Kniha, autorov Stana Jendeka, Jana Šípa (fotografie) a Stana Bellana (text) prostredníctvom krajinárskych fotografií približuje tieto malé, milé hory. Je to prvá obrazová kniha o Malých Karpatoch po 85 rokoch. Kniha obsahuje všeobecný úvod a úvody k jednotlivým podcelkom Malých Karpát. Texty a popisky sú publikované v slovenčine, angličtine a nemčine.
Keywords: Pajštún (Borinka, Slovensko : strážny hrad); Červený Kameň (Častá, Slovensko); Plavecký hrad (Plavecké Podhradie, Slovensko); Hamrštíl (Modra, Slovensko); Malé Karpaty (Slovensko); Pezinské Karpaty (Slovensko); Turecký vrch (Malacky, Slovensko : vojenský výcvikový priestor); Malá Vápenná (Malé Karpaty, Slovensko); Veľká homoľa (Modra, Malé Karparty, Slovensko : vrch); Vápenná (Malé Karpaty, Slovensko : vrch, 752 m.n.m.); Tri kopce (Malé Karpaty, Slovensko : vrch); Somár - vrch (Malé Karpaty, Slovensko); Vysoká (Malá Karpaty, Slovensko : vrch 754 m); Pezinská Baba (Slovensko); Doľanský vinohradnícky rajón (Doľany, Slovensko); Záruby (Malé Karpaty, Slovensko: vrch); Košariská (Borinka, Slovensko - oblasť); Plavecká jaskyňa (Plavecké Podhradie, Slovensko); Slnečné údolie (Limbach, Slovensko); Klokoč (Malé Karpaty, Slovensko : vrch); Borinka (Slovensko); Kuchyňa (Slovensko); Plavecké Podhradie (Slovensko); Pezinok (Slovensko); Limbach (Slovensko); Svätý Jur (Slovensko); Dubová (Slovensko); Lozorno (Slovensko); Pernek (Slovensko); Píla (Slovensko); Marianka (Slovensko); Sološnica (Slovensko); Modra (Slovensko); Plavecký Mikuláš (Slovensko); vlastiveda Slovenska; fotografické publikácie