Hľadanie obrazu - Bazovský, Miloš Alexander, 1899-1968; Rúfus, Milan, 1928-2009; Vaculík, Karol; Bazovská, Anna (Bratislava Tatran, 1973)
Publikácia vydaná v edícii Intímne kresby majstrov v prvom rade prezentuje kresbové majstrovstvo Miloša Bazovského. O "umelecký doprovod" sa svojím nezameniteľným spôsobom básnicky podieľal Milan Rúfus. Výber kresieb a doslov zbierky nesie zase rukopis významného kunsthistorika Karola Vaculíka.