Dejiny dialektiky nemecká klasická filozofia - Ojzerman, Teodor Iľjič, 1914 -; Gajdenkova, P. P.; Lazarev, V. V.; Narskij, Igor' Sergejevič, 1920-; Holata, Ladislav, 1932-2007; Novosád, František, 1948 jún 4.-; Marcelli, Miroslav; Gažovič, Milan; Bogomolov, Aleksej Sergejevič (Bratislava Pravda, 1980)
Tretí zväzok obsiahleho diela sovietskych filozofov o dejinách dialektického myslenia je venovaný rozvoju dialektiky v období, ktoré bezprostredne predchádzalo vzniku marxistickej dialektiky. V tejto práci sa prvý raz komplexne hodnotí prínos dialektického myslenia nemeckej klasickej filozofie. Z marxisticko-leninského hľadiska sa analyzuje rozvoj dialektiky v dielach I. Kanta, J. G. Fichteho, W. J. Schelinga a G. W. F. Hegela. -- Krátene zo záložky
Lit. 589. 589 zázn. lit. o knihách a čas. v jaz. slov., čes., rus., nem., franc. a tal.
Menný a vecný register
Keywords: Hegel, Georg Wilhelm Friedrich, -- 1770-1831; Kant, Immanuel, -- 1724-1804; filozofia; dialektika; nemecká klasická filozofia; nemecký klasický idealizmus; dialektika -- dejiny; Philosophy; Dialectic; German idealism; Dialectic -- history; Nemecko; Germany