Ecce homo : Ako sa človek stane tým, čím je - Nietzsche, Friedrich (Iris, 2004)
Klasické dielo filozofickej literatúry F. Nietzscheho, ktorého nie je súčasťou tzv. "akademickej filozofie." Ovplyvnilo filozofiu života a jeho reminiscencie možno nájsť aj v neskorších filozofických a socio-kultúrnych modeloch.