Učebnice experimentální psychologie : příručka pro studium psychologie na filosofických fakultách universit - Meili, Richard, 1900-1991; Chmelař, Vilém, 1892-1988 (Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1967)
Objemné dílo vyplňuje citelnou mezeru v naší psychologické literatuře. Uplatňují se v něm rozmanité teoretické koncepce západní psychologie. V deseti tematických celcích zahrnuje psychologický experiment, psychofyziku a měrné metody psychologické, vnímání, paměť a učení, myšlení, city a výraz citů, motivaci a efektivní dění, osobnost, sociální psychologii a statistické metody plánování a vyhodnocování psychologických pokusů.
Obálka a vazba: Sylva Vodáková
5000 výt.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
Keywords: experimentální psychologie; psychologie, učebnice pro VŠ; učebnice