Zakořeňování a štěpování ovocných rostlin - Oplt, Jaroslav, 1912-; Černý, Ladislav, 1917- (Ovocnická edice, 1958)
Studie s mnoha praktickými návody a poznatky o vegetativním množení ovocných rostlin a podnoží z povšechného hlediska, speciálně pak o vegetativním množení bobulovin, vinné révy, jahodníku a vlašského ořešáku. Dále probráno štěpování v obou svých hlavních typech: roubování a očkování.