Príbehy obyčajného šialenstva - Bukowski, Charles, 1920-1994 (2020)
Tridsaťštyri poviedok amerického spisovateľa Charlesa Bukowského, ktoré písal v rokov 1967 až 1983. V Príbehoch obyčajného šialenstva zobrazuje život v celej svojej nahote. Z jeho textov presakuje desivá úprimnosť a krutá realita, ale aj skúsenosť a poznanie. Skrytý za svoje postavy alebo sám za seba neopakovateľným spôsobom vyslovuje svoje názory, nastavuje ľuďom zrkadlo, smeje sa i plače nad bezútešnosťou života. Sú to príbehy šialenstva, ľudia robia šialené veci lebo život je šialený, osud je šialený, on sám je šialený... píše o ženách, deťoch, väzňoch, bláznoch, o dostihoch, stávkaroch, spisovateľoch, narkomanoch .. o ľuďoch, niekedy až šialene pravdivo.