Cesta do divočiny za zvieratami národných parkov sveta - Mizielińska, Aleksandra, 1982-; Mizieliński, Daniel, 1982-; Horák, Alexander; Škorupová, Katarína, 1975- (2021)
Príbehom sprevádzajú zubor Kubo a veverica Julka - dvaja kamarátmi z Bielovežského pralesa. On je hanblivý, ona priebojná. On obrovský a ťarbavý, ona malá a svižná. Práve dostali tajomný list z Ameriky a vydávajú sa na dobrodružnú cestu po najdivokejších kútoch našej planéty.
Precestujte s nimi osem národných parkov v rôznych častiach sveta od amerického Yellowstonu cez Národný park Severovýchodné Grónsko až po indonézsky park Komodo, amazonský dažďový prales, africkú púšť aj čínsky les plný bambusov. Nájdete v nich výnimočné zvieratá a rastliny, malebné scenérie a jedinečné prírodné javy.
Keywords: divoké zvieratá; zoogeografia; fauna; ekológia živočíchov; flóra; národné parky; Wild animals; Zoogeography; Animals; Animal ecology; Plants; National parks; náučné komiksy; publikácie pre deti; Nonfiction comics; Publications for children