Západné Slovensko 5 vlastivedný zborník múzeí - Pál, Ladislav (Bratislava Obzor, 1978)
Š. Mruškovič: Ohnisko v ľudovom dome na Záhorí
J. Nižnanský: Produkcia obilia za jamového uskladňovania a jeho terminológia na okolí Trnavy
V. Števáková: Svadobné obyčaje v Starom Tekove
V. Abelová: Štedrovečerné zvyky a jedlá na okolí Trenčína
M. Chlebana: Zvyky spojené s prvým výhonom hovädzieho dobytka na okolí Trenčína
O. Krupica: Stredoveké Krásno
O. Wallová-Gašparovičová: Rozbor hospodárskych účtov panstva Šale od druhej polovice 18. storočia do prvej polovice 19. storočia
Keywords: Dejiny - zborníky