Zo Zalohy Kriminalny Roman.Z Nem.Orig.Prel.Milan Z'itny. - Erpenbeck, Fritz; Žitný, Milan (Kosice Východoslov. vydav., 1984)
Dej detektívneho románu nemeckého spisovateľa Fritza Erpenbecka Zo zálohy sa rozvíja okolo vraždy dôstojníka kriminálnej služby Karola Höllriegela, ktorého ktosi prepichne zozadu nožom. Východiskom pátrania tímu pracovníkov kriminálnej služby, ktorý vedie kapitán Peter Brückner, je predchádzajúca práca Karola Höllriegela, jeho poznámkový notes so šifrovanými skratkami a značkami.
Autor strieda pohľady na triezvu, mravčiu prácu svojich postáv, opisy vyšetrovania a metód kriminalistov s mimoriadne napínavými epizódami.
Frontsp