Hry 1 - Shaw, Bernard, 1856-1950; Rosian, Eugen S. (Edícia svetových klasikov, 1956)
Kniha „Hry 1“ predstavuje výber dramatických diel významného anglického dramatika Georgea Bernarda Shawa, jedného z hlavných predstaviteľov moderného realistického a intelektuálneho divadla. Zbierka obsahuje hry, v ktorých autor s typickým vtipom, iróniou a satirou kriticky poukazuje na spoločenské konvencie, morálku, pokrytectvo a nerovnosti svojej doby.