Efekt pripútania : ako väzby vytvorené v útlom detstve ovplyvňujú naše vzťahy v dospelosti - Lovenheim, Peter (2021)
Teória vzťahových väzieb je na vzostupe. Zaoberajú sa ňou mnohé články a populárne texty o vzťahoch. Prečo je táto v psychologických kruhoch všeobecne akceptovaná päťdesiat rokov stará teória zrazu v móde? Lebo ľudia konečne začínajú chápať, že naše najranejšie detské zážitky vytvárajú vzorec pre úplne všetky vzťahy, ktoré neskôr v živote zažijeme.