Ako mať krásnu jedlú záhradu a nenadrieť sa : zdravý sedliacky rozum alebo inteligentná záhrada s pomocou permakultúry - Matúšová Girgošková, Zuzana (2022)
Vytvorte si svoj sebestačný raj podľa princípov permakultúry. Svoju oázu pokoja plnú farieb, vôní, chutí a priestoru pre oddych. Áno, je v tom aj oddych, pretože v permakultúrnej záhrade sa človek nezmyselne nenadrie. V takejto záhrade sa veľa premýšľa a plánuje. V tejto knihe dostanete návod v kocke ako s prírodou nebojovať, ale spolupracovať. Pochopíte čo je to permakultúra a ako ju uplatňovať nielen v záhrade, ale v celom živote. Naučíte sa koncepčne si navrhnúť celú záhradu. Na príkladoch reálnych permakultúrnych dizajnov autorky získate jasnejšiu predstavu o permakultúre v praxi. Dočítate sa všetko podstatné o pôde, semienku, bohatej úrode i chove hospodárskych zvierat. Vďaka detailným fotopostupom sa naučíte vybudovať si zdravú pôdu pre pestovanie zeleniny, krásny, takmer bezúdržbový kvetinový záhon, romantický tehlový chodník, netradičný fóliovník geodom či do detailu premyslenú hospodársku budovu na chov zvierat. Z tejto knihy môžete čerpať celý rok po celý život.