Traktor ide na pole - Šplíchal, Antonín, 1947-; Tolarová, Ivana (Bratislava Fragment, 2008)
Veľké leporelo pre malých čitateľov je rozdelené podľa ročných období na štyri dvojstrany.

Na celostránkových ilustráciách sa deti môžu dozvedieť, čo robí traktor v priebehu roka (a verte, že náš traktor nezaháľa). Na jednotlivé obrázky naväzujú i tematicky zamerané jednoduché úlohy.
Kartónové listy
Tlačené priečne
Keywords: zábavné úlohy; Entertainment tasks; publikácie pre deti; leporelá; Picture books for children; Children's literature