Hraničářův učeň. Souboj na Araluenu - Flanagan, John, 1944-; Dejmková, Eva (2019)
Další kniha fantasy série o hraničářském učni a jeho přátelích. Vojáci klanu Rudé lišky se pod vedením Dimona zmocnili hradu Araluenu. V jižní věži hradu se stále jejich útokům brání princezna Kasandra a král Duncan. Kasandřin manžel, sir Horác, a hraničář Gilan jsou uvězněni v prastaré pevnosti na severu země. Jedinou nadějí na záchranu je Willova hraničářská učeňka Maddie. O pomoc požádá Skandijce - bratrstvo Volavky. Podaří se jim Horáce a Gilana osvobodit včas? Kdo bude vládnout Araluenu?
Keywords: australské romány; fantasy romány; publikace pro mládež; Australian fiction; fantasy novels; juvenile literature