Mesto v noci - Bartíková, Petra, 1984- (2018)
Otvor knihu a pozri si mesto v noci. Čo to svieti? Množstvo pouličných lámp žiari v meste tak silno a jasne, až rozjasnia nočnú oblohu. Svetlo vytvorené človekom a rozptýlené vo vzduchu má zvláštne meno. Aké? Aj to sa dozvieš v tejto knihe. Keď budeš s čítaním hotový, polož otvorenú knihu priamo pod lampičku. Po pár minútach zhasni. Nasvietená ilustrácia sa rozžiari v tme na všetky strany.