Podenka - Petrakovičová Šikulová, Agáta, 1968- (2023)
Agáta Petrakovičová je historička a pracuje v keramickom múzeu, kde sa miesi hlina s rozhovormi a zaujímavými ľuďmi. Je archivárkou veselých a smutných dialógov s výtvarníkmi, priateľmi, rodinou a ľuďmi, ktorých stretáva počas terénnych výskumov. Krátke texty vznikali pôvodne ako záznamy v denníku. Agáta Petrakovičová je z literátskej šikulovskej rodiny. So sestrou Veronikou majú podobné témy, ale každá o nich píše inak.