Teória King Kong - Despentes, Virginie, 1969-; Ostrihoňová, Aňa, 1980-; ARThur (firma) (2023)
Silná, provokatívna a osobná kniha je úprimnou výpoveďou o tom, ako sa autorka kultovej trilógie Život Vernona Subutexa stala Virginie Despentes. Čerpá z osobných skúseností, rúca zaužívané predstavy o znásilnení a prostitúcii a búra zaužívané postoje o sexe a pohlaví.

Teória King Kong, autobiografia, výzva k revolte, manifest nového punkového feminizmu, je autorkiným najobľúbenejším a najzavrhovanejším dielom.
Vydalo vydavateľstvo Inaque v spoločnosti ARThur, s. r. o.
Keywords: feminizmus; rodové štúdie; Feminism; kritická teória; Critical theory; feminizmus a film; Feminism and film; francúzske romány; French fiction; autobiografie; Autobiography; Manifestos; manifesty; eseje; Essays