Oddelenie Q. Zabijaci - Alder Olsen, Jussi, 1950- (2022)
Na chate v Rørvigu dôjde k brutálnej vražde. Obeťami sú dvaja súrodenci, brat a sestra. Medzi podozrivými sú aj niekoľkí žiaci prestížnej internátnej školy, známi násilnosťami a výstredným správaním. Po niekoľkých rokoch sa jeden z nich k dvojnásobnej vražde prizná a súd ho právoplatne odsúdi do väzenia. Zdá sa, že prípad je vyriešený. Keď sa Carl Mørck z Oddelenia Q, kde sa zaoberajú nevyriešenými prípadmi, vráti z dovolenky, jeho asistent Assad mu na stôl položí zložku prípadu z Rørvigu. Nikto nevie, prečo sa zasa vynorila, lebo prípad bol uzavretý. Niekto má zrejme záujem, aby sa vyšetrovanie znovu otvorilo. Keď vyšetrovateľom zakážu z najvyšších miest ďalšie pátranie, je im jasné, že tu niečo nesedí. Stopy vedú do najvyšších kruhov spoločnosti, do sveta obchodníkov s akciami, módnych návrhárov a plastických chirurgov – a vedú aj na úplný spodok spoločenského rebríčka – k bezdomovkyni Kimmie, ktorá je navonok tvrdá ako skala, ale jej duša krváca. Zdá sa, že táto žena vie niečo, čo by mohlo byť trom vplyvným mužom osudné. Lov sa začína...