Tajomstvo strašidelného zámku - Arthur, Robert, 1909-1969 (Traja pátrači, 2023)
Traja pátrači riešia svoj prvý strašidelný prípad: rozhodli sa objasniť tajomstvo zámku, do ktorého sa už dlho nikto neodvážil vstúpiť. Hovorilo sa, že v ňom každý odvážlivec pocítil panickú hrôzu a čo najrýchlejšie odtiaľ zutekal. Ozývajú sa z neho strašidelné stony, kvílenie a vrieskanie a mnohí svedkovia videli „Modrý prízrak“, ktorý hrá na starom organe a „Hmlu strachu“, ktorá v ľuďoch vyvoláva takú hrôzu, že v panike vybiehajú zo zámku. Traja pátrači sa snažia vypátrať, čo sa v zámku deje. Je to vari prekliatie zámku jeho mŕtvym majiteľom? Alebo to má na svedomí záhadný muž, ktorý ich varoval, aby sa k zámku už nikdy nepriblížili?