Šenkvice na dobových fotografiách 1 - Lukáč, Martin, 1995- (2020)
Prvý diel pripravovanej edície Šenkvice na dobových fotografiách prináša výber tých najzaujímavejších fotografií z konkrétnych tematických oblastí: Domy a architektúra, Kurzy domácich prác, Ochotnícke divadlo, Pohľadnice a Zbor pre občianske záležitosti. Tieto tzv. ,,albumy“ sú otvárané bilancujúcim textom, ktorý čitateľa vkladá do hlbšieho kontextu a vysvetľuje mu časové i priestorové rámce, platné pre Šenkvice a použité dobové fotografie.
Dobové fotografie, publikované na viac ako 100 stranách publikácie, sú sprevádzané trefným popisom. Je dôležité poukázať na autorov zámer skombinovať fotografie neživých dejov (domy, priestranstvá, výhľady) s tými živými (zoskupenia ľudí, dianie v obci).
Keywords: regionálna geografia; Regional geography; dejiny obcí; History of municipalities; Šenkvice (Slovensko); Šenkvice (Slovakia); monografie; Monographs