Cyklistika - anatómia váš ilustrovaný sprievodca pre silu, rýchlosť a vytrvalosť - Sovndal, Shannon, 1970-; Straka, Miroslav (2018)
V knihe Cyklistika rieši autor problém trénovania každej svalovej skupiny pre získanie toho najlepšieho výkonu pri jazde na bicykli. Jednotlivé cviky boli vybrané tak, aby spĺňali nároky cyklistov. Skúste ich začleniť do svojho tréningového programu a uvidíte, aké výsledky vo výkone vám tieto cvičenia prinesú.

Celkovo nájdete 74 najúčinnejších cvičení pre jazdu na bicykli, každé s jasným, postupným popisom a farebnými anatomickými ilustráciami, ktoré zobrazujú svaly práve zapojené do určitého pohybu. Jednotlivé cviky sa aplikujú priamo na situáciu pri jazde a pri urputných bojoch počas súťaží. Zobrazené pracujúce svaly počas zatáčania, stúpania, klesania a šprintu ukazujú, ako jednotlivé cviky zásadne súvisia s cyklistickým výkonom. Naučíte sa tiež pozmeniť cvičenie tak, aby ste sa zamerali na určité svalové oblasti, znížili svalové napätie a minimalizovali tak vznik bežných cyklistických úrazov.
Vydalo nakladateľstvo CPress v Bratislave v spoločnosti Albatros Media Slovakia
Obsahuje biografické informácie o autorovi na strane 199
Obsahuje register cvičení na strane 196-198
Keywords: cyklistika; Cycling; anatómia človeka; Human anatomy; kondičné cvičenia; Conditioning; športový tréning; Sports training; príručky; Handbooks, manuals, etc