Dior príbeh ikonickej módnej značky - Homer, Karen; Hyžná, Mariana (2022)
Knižka rozpráva príbeh mladosti Christiana Diora, vzniku jeho značky, úspechu luxusných kolekcií na prehliadkových mólach a na červenom koberci aj históriu salóna Dior po smrti jeho zakladateľa. Dokonalý výber fotografií sprevádza text uznávanej odborníčky na módu Karen Homerovej. Autorka prezentuje cestu značky, ktorá má dnes posledné slovo vo svete honosnosti, drámy a ženskosti.

Veľkolepý vzostup Christiana Diora do vyšších sfér parížskeho sveta módy patrí medzi najpodmanivejšie príbehy módy 20. storočia. Bývalý galerista s modernou víziou a veľký znalec tradície francúzskej haute couture debutoval v roku 1947 kolekciou new look (nový vzhľad), v ktorej predstavil svetu novú prevratnú líniu. Napriek tomu, že o desať rokov predčasne umrel, jeho módny dom je dodnes synonymom pôvabu, elegancie a prepychu. Christian Dior zásadne zmenil spôsob, akým sa ženy obliekali, ako nakupovali a vnímali svoju krásu.

Všetci hlavní návrhári rešpektujú pôvodný zámer veľkého návrhára, zároveň však do tvorby vnášajú originalitu. Spolu s profesionálnym tímom navigujú značku meniacim sa svetom módy od vzniku konfekčnej módy a doplnkov až po globálne rozšírenie značky do oblasti parfumov a kozmetiky. Dior dnes predstavuje jednu z najúspešnejších svetových luxusných značiek a na jej zakladateľa sa ani zďaleka nezabudlo.
Preložené z angličtny
Obsahuje bibliografiu ; register
Keywords: Dior, Christian, -- 1905-1957; Christian Dior (firma); móda; životný štýl; Fashion; Lifestyle; populárno-náučné publikácie; biografie; Popular works; Biography