Veľké vianočné prekvapenie - Boehme, Julia, 1966-; Jatkowska, Ag; Šmidová, Katarína (2024)
Líška rada hnevá zvieratká v lese, hlavne malého zajačika. Robí mu zle na jar, v lete aj na jeseň. Keď nastane zima a blížia sa Vianoce, zajačik má toho už plné zuby. Rozhodne sa líške porozprávať o Santa Clausovi, ktorý deťom každoročne roznáša vianočné darčeky. Ak sa však líška ihneď nepolepší, určite od neho pod stromček nič nedostane!

Na Štedrý deň má líška výčitky svedomia. Čo ak jej Santa naozaj nič neprinesie? Musí mu sľúbiť, že už bude poslúchať. Vyberie sa preto do lesa hľadať ho, no na jej veľké prekvapenie narazí iba na obrovské, opustené vrece darčekov! Čo má robiť? Má sa pre ostatné zvieratká v lese stať vianočnou líškou?
Preložené z nemčiny
Obsahuje stručné biografické údaje o autorke a ilustrátorke
Keywords: nemecké príbehy; literatúra pre deti; ilustrované publikácie; German stories; Children's literature; Illustrated publications