Ako sa kedysi ľudia živili - Stoličná, Rastislava, 1948- (ÚĽUV deťom, 2019)
Publikácia Ako sa kedysi ľudia živili, približuje deťom prístupnou formou informácie o tom, ako si kedysi museli ľudia zarábať na živobytie. Nakoľko bolo Slovensko poľnohospodárskou krajinou väčšinu ľudí živila zem. Avšak tí, ktorí pôdu nevlastnili, alebo sa na nej neurodilo dostatok pre všetkých členov rodiny, živili sa pridruženými povolaniami alebo prácou, spravidla súvisiacou so spracovaním prírodných surovín: baníctvo, kamenárstvo, drevorubačstvo, výroba dreveného uhlia, výroba a predaj skla a pod. Niektorí sa živili aj tradičným remeslom ako bolo hrnčiarstvo, košikárstvo, drotárstvo či povozníctvo.