V lese s Červenou čiapočkou - Sekaninová, Štěpánka (Rozprávková encyklopédia, 2019)
Jedného dňa sa vydala Červená čiapočka za babičkou. Musela ísť sama a cez hlboký les. Stretla síce vlka, ale spoznala aj veľa vecí, ktoré robia les lesom. Huby, stromy, zvieratká, sladké dobrôtky. Stopy lesa objavila aj v útulnej babičkinej chalúpke. Príroda je skrátka všadeprítomná a dôležitá. Chcete sa aj vy naučiť spolu s dievčatkom v červenom všetko o lese? Vezmite si košíčky s bábovkou, obujte si pohodlné topánky a poďte s nami. Zísť z cestičky je povolené!