O slobode - Snyder, Timothy, 1969-; Slobodník, Igor, 1962- (2024)
Od uznávaného historika a autora bestselleru O tyranii prichádza brilantné skúmanie slobody – čo to je, ako bola nesprávne pochopená a prečo je našou jedinou šancou na prežitie. Sloboda je naším veľkým záväzkom, ale ako tvrdí Timothy Snyder, stratili sme zo zreteľa, čo znamená – a to nás vedie do krízy. Príliš veľa z nás sa na slobodu pozerá ako na absenciu štátnej moci: myslíme si, že sme slobodní, ak si môžeme robiť a hovoriť, čo sa nám zachce. Skutočná sloboda však nie je ani tak sloboda od, ako skôr sloboda pre – sloboda rozvíjať sa, riskovať pre budúcnosť, ktorú si vyberieme. Sloboda je hodnota, ktorá umožňuje všetky ostatné hodnoty.
Obsahuje biografické informácie o autorovi
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: sloboda; spoločnosť; sloboda a bezpečnosť; politika; politická filozofia; Liberty; Society; Politics; Political philosophy; úvahy; Essays