Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky - Viewegh, Michal, 1962- (2022)
Třináct povídek oblíbeného českého spisovatele, v nich povětšinou v hlavní roli vystupuje autorovo slavné alter-ego Oskar. Cykloturistický zájezd do Dolomit, oslava šedesátých narozenin na Sázavě, udílení státních vyznamenání na Pražském hradě nebo třeba slavnostní vyhlášení cen Magnesia Litera na Nové scéně Národního divadla a v hlavní roli povětšinou starý známý Oskar. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Tuzexový kozy -- Cyklista jde domů -- Hrob hoven -- Kouzlo venkovního grilování -- Muž, který nenávidí ženy -- Horkých šestnáct -- Popírající kýčař -- Megakokot na Hradě -- Slonice v porcelánu -- Dobrej psycholog, ale až moc výřečnej -- Průměrně zamilovaný muž -- Provence z Florence -- Vyhlídky stárnoucího juvenofila
Keywords: české povídky; Czech short stories