Čo keby? [seriózne vedecké odpovede na absurdné hypotetické otázky] - Munroe, Randall, 1984-; Ličková, Zora, 1959- (Bratislava Ikar, 2015)
Tvorca populárneho webového komiksu xkcd Randall Munroe dáva v tejto knihe zábavné a poučné odpovede na dôležité otázky, ktoré vám azda nikdy nenapadlo položiť.

Webovú stránku xkcd.com týždeň čo týždeň navštívia milióny ľudí a čítajú kultový webový komiks Randalla Munroea. S nadšením sledujú jeho jednoduché schematické kresbičky z oblasti vedy, techniky, jazyka či lásky a rovnako obľubujú jeho výskumom podložené odpovede aj na tie najdivokejšie otázky.

Fanúšikovia xkcd kladú Munroeovi naozaj bizarné, ba až diabolské otázky.
Čo keby ste sa pokúsili odraziť bejzbalovú loptu letiacu rýchlosťou rovnajúcou sa 90 percentám rýchlosti svetla?
Bibliogr.: s. [299]-303
Keywords: všeobecnosti a zaujímavosti; logické hádanky; informácie; Facts and features; Logic puzzles; Informations; populárno-náučné publikácie; Popular works