Anna v Avonlea - Montgomery, Lucy Maud, 1874-1942 (Klasické príbehy, 2021)
V druhom príbehu Anna prežíva šťastné chvíle v Zelenom dome, v škole a s priateľkou Dianou, ktoré však zakalí smrť jej milovaného Mateja. Anna sa vzdáva možnosti ísť ďalej študovať a zostáva u Marilly, aby jej pomohla s hospodárstvom. V škole si ju žiaci nesmierne obľúbia, no musí prekonať aj viaceré veľmi nepríjemné huncútstva z ich strany. Ona sama sa stáva hrdinkou radu úsmevných príhod, ako to je už pre ňu typické. A stále si nie je na čistom so svojimi citmi ku Gilbertovi...