Majetková a ekonomická kriminalita a ich sociálne riziká - Strémy, Tomáš, 1981- (Typi Universitatis Tyrnaviensis, 2010)
Knižka charakterizuje a porovnáva dva "najvýznamnejšie" druhy kriminality - ekonomickú a majetkovú. Prináša nové myšlienky z hľadiska chápania majetkovej a ekonomickej kriminality v kriminológii, poznatky o páchateľovi, príčinách a o možnostiach ich prevencie. Prínosom práce je tiež charakteristika trestnej zodpovednosti právnických osôb.