Majetková a ekonomická kriminalita a ich sociálne riziká - Strémy, Tomáš, 1981-; Trnavská univerzita v Trnave; Veda (Bratislava, Slovensko) (Trnava Typi Universitatis Tyrnaviensis, 2010)
Knižka charakterizuje a porovnáva dva "najvýznamnejšie" druhy kriminality - ekonomickú a majetkovú. Prináša nové myšlienky z hľadiska chápania majetkovej a ekonomickej kriminality v kriminológii, poznatky o páchateľovi, príčinách a o možnostiach ich prevencie. Prínosom práce je tiež charakteristika trestnej zodpovednosti právnických osôb.
Bibliogr. s. 127-132. Bibliogr. odkazy. Pozn.
Res. slov. a angl.
Keywords: ekonomická kriminalita; majetkové trestné činy; Offences against property; Crime prevention; hospodárske trestné činy; Commercial crime; Commercial crimes; Criminal Liability; trestná zodpovednosť; prevencia kriminality; monografie; Monographs