Nauč ma, ako to mám urobiť sám- : pedagogika Montessori pre rodičov - Poussin, Charlotte (2019)
Pedagogika podľa Márie Montessori stavia do popredia čo najväčšiu mieru samostatnosti dieťaťa, dáva mu možnosť postupovať v učení vlastným tempom a vyberať si, akým aktivitám sa bude venovať. Táto kniha vysvetľuje pedagogiku Montessori od základu a robí tak prístupným a zrozumiteľným spôsobom. Obsahuje históriu tohto alternatívneho pedagogického smeru, ktorý je u nás čoraz obľúbenejší, a aj jeho hlavné princípy, etapy vývoja dieťaťa, vhodné pomôcky či rolu toho, kto dieťa na ceste vzdelávaním sprevádza doma i v škole. V knihe nájdete aj návrhy na aktivity – praktické, senzorické, jazykové a matematické. Komplexne, starostlivo zostavená publikácia, písaná zrozumiteľným spôsobom, pre všetkých, ktorí sa chcú zoznámiť so základmi pedagogiky Montessori.