Ako sa nestať obeťou obchodovania s ľuďmi? Hľadáme riešenie : zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie pod záštitou štátneho tajomníka Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a národného koordinátora boja proti obchodovaniu s ľuďmi Jozefa Bučeka, konanej v hoteli POĽANA Kúpele Brusno, a.s., v dňoch 24. a 25. februára 2014 - Klátik, Jaroslav, 1979- (Univerzita Mateja Bela, Právnická fakulta Belianum, 2014)
Zborník združuje príspevky odborníkov z oblasti práva, kriminológie, sociálnej práce, psychológie, bezpečnostných zložiek, verejnej správy a mimovládnych organizácií. Autori analyzujú príčiny a formy obchodovania s ľuďmi, rizikové skupiny obyvateľstva, legislatívne rámce, ako aj praktické postupy ochrany obetí a medzirezortnej spolupráce. Osobitná pozornosť je venovaná preventívnym stratégiám, vzdelávaniu a zvyšovaniu povedomia verejnosti ako kľúčovým nástrojom boja proti tomuto závažnému spoločenskému javu.