Ako sa nestať obeťou obchodovania s ľuďmi? Hľadáme riešenie zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie pod záštitou štátneho tajomníka Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a národného koordinátora boja proti obchodovaniu s ľuďmi Jozefa Bučeka, konanej v hoteli POĽANA Kúpele Brusno, a.s., v dňoch 24. a 25. februára 2014 - Klátik, Jaroslav, 1979-; Ako sa nestať obeťou obchodovania s ľuďmi? Hľadáme riešenie Brusno, Slovensko) (2014 (Banská Bystrica Univerzita Mateja Bela, Právnická fakulta Belianum, 2014)
Zborník združuje príspevky odborníkov z oblasti práva, kriminológie, sociálnej práce, psychológie, bezpečnostných zložiek, verejnej správy a mimovládnych organizácií. Autori analyzujú príčiny a formy obchodovania s ľuďmi, rizikové skupiny obyvateľstva, legislatívne rámce, ako aj praktické postupy ochrany obetí a medzirezortnej spolupráce. Osobitná pozornosť je venovaná preventívnym stratégiám, vzdelávaniu a zvyšovaniu povedomia verejnosti ako kľúčovým nástrojom boja proti tomuto závažnému spoločenskému javu.

Publikácia je určená odborníkom, študentom spoločenských a bezpečnostných vied, pracovníkom štátnej správy a samosprávy, ako aj všetkým, ktorí sa profesionálne alebo dobrovoľnícky podieľajú na prevencii a riešení problematiky obchodovania s ľuďmi. Zborník predstavuje významný príspevok k hľadaniu účinných riešení a k posilňovaniu ochrany ľudských práv v súčasnej spoločnosti.
Bibliogr. ; bibliogr. odkazy ; pozn.
Čiast. text v angl. Res. angl. a slov.
Keywords: obchod s ľuďmi; zločiny proti ľudskosti; ochrana ľudských práv; Human trafficking; Crimes against humanity; Human rights protection; zborníky konferencií; Proceedings of conferences