Detektívna kancelária Leo & Leo. [2]. Tvrdohlavý papagáj - Bungter, Tobias (Fragment Albatros Media Slovakia, 2016)
Telefonát britskej kráľovnej, papagáj so zlou náladou, tajomný mayský chrám a ako stopa obal od žuvačky. Druhý prípad pre detektívnu kanceláriu Leo & Leo. Profesorovi, najnebezpečnejšiemu zločincovi na svete, je v pätách tajný agent britskej kráľovnej, lenže zrazu bez stopy zmizne. Profesorove plány pozná len Lora, papagáj kráľovskej tajnej služby, ktorá však mlčí. Leonia s Leonardom dostanú za úlohu papagája rozhovoriť. Prv než sa nazdajú, ocitnú sa uprostred nepreniknuteľného pralesa v Guatemale. Prezradí im Lora svoje tajomstvo? Je Profesor bližšie, než si myslia? Čo o tom vie bláznivý barón z domčeka na strome? A kto je vlastne Xotichotxli? Pomôžte Leonii a Leonardovi vyriešiť prípad. Čaká na vás vyše 30 tajomných hádaniek. Niekedy máte riešenie priamo pod nosom, inokedy musíte dobre uvažovať a kombinovať.