Pestrá príroda - Dobroruka, Luděk J.; Podhajská, Zdeňka; Bauer, Jaroslav (Mladé letá, 1983)
Áno, príroda je bohatá a pestrá, očividne a neodškriepiteľne najpestrejšia zo všetkého. A kus tejto pestrosti z prírody celého sveta preniesli autori na stránky tejto knihy. Každému, kto má záujem bude iste dobrým sprievodcom pri prvých krokoch za poznaním živočíšneho, rastlinného a nerastného sveta