Jánošík - Ferko, Milan, 1929-2010; Schurmann, Ivan (Bratislava : Slovenský spisovateľ, 1987)
Autor sa obrátil k bohatej ľudovej tradícii o Jánošíkovi takisto ako k novým historickým faktom a vytvoril román o osudoch ľudového hrdinu uprostred rušných udalostí pohnutej doby.
Keywords: Jánošík, Juraj, -- 1688-1713; romány; slovenské romány; Slovak novels; historické romány; čítanie je IN (11+); Historical novels