Havran. Zlatý skarabeus. Príhody Arthura Gordona Pyyma - Poe, Edgar Allan, 1809-1849; Kantorová-Báliková, Jana, 1951-; Breznický, Michal; Vilikovský, Ján, 1937-; Štefániková, Jana; Krčméry, Ivan, 1921-1997 (Bratislava : Tatran, 1984)
Vo výbere sa nachádzajú básne, poviedky a román amerického spisovateľa. Sám sa považoval za poeta a básňou Havran sa mu podarilo navždy sa zapísať do histórie, keď sa dodnes považuje za jedno z najpôsobivejších poetických diel v anglickom jazyku a už päť rokov po jej uverejnení ju v USA zaradili do školských čítaniek. Prvá časť knihy je tak venovaná jeho básnickej tvorbe - samozrejme nechýba ani báseň Havran. Súčasťou výberu sú aj rôzne úvahy a poviedky.
Biografické údaje o autorovi
Keywords: americké poviedky; americká poézia; American stories; American poetry