Alfred Hitchcock a traja pátrači. 44. Záhada stonajúcej jaskyne - Arden, William, 1924-2005 (Klub mladých čitateľov, 1991)
Na podnet Petrovho otca prichádzajú Traja pátrači na ranč pána Daltona, aby sa stali svedkom hrozivého stonania vychádzajúceho z útrob Čertovej hory. Poverčivý mexickí robotníci tvrdia, že sa isto prebudil strašný duch v temnom jazierku Stonajúcej jaskyne. Podľa inej legendy dodnes žije v jaskyni udatný bojovník El Diablo, ktorého činy pripomínali Robina Hooda