Dějiny psané kamenem : Po stopách člověka minulosti - Kleibl, Josef; Burian, Zdeněk (ARTIA, 1976)
Obrazová publikácia prístupnou formou zoznamuje s najstarším a najdlhším obdobím dejín ľudstva, počas ktorého sa predok človeka vyvýjal do svojej dnešnej podoby. Rozpráva o charakteristických rysoch jednotlivých vývojových typov človeka, o spôsobe jeho života, o magických loveckých kultoch, o najstarších výtvarných pamiatkách, o prvých obydliach pravekých ľudí a pod.